Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Two stacked slices of Bacon And Eggs Phyllo Breakfast Pizza showing flaky layers and scrambled eggs.

Spek en Eieren Filodeeg Ontbijtpizza


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 min
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig recept voor een ontbijtpizza met spek, eieren en knapperig filodeeg.


Ingredients

Scale
  • 1 pak filodeeg vellen
  • 200 gram spek, gebakken en verkruimeld
  • 6 grote eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakplaat licht in.
  2. Smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter. Herhaal dit met de helft van de filodeegvellen, waarbij u elke laag bestrijkt.
  3. Strooi de helft van de geraspte kaas over het filodeeg. Verdeel het gebakken spek gelijkmatig over de kaas.
  4. Klop in een kom de eieren met de melk, zout en peper. Giet dit mengsel over de spek-kaaslaag.
  5. Bedek het eiermengsel met de resterende geraspte kaas.
  6. Leg de overige filodeegvellen bovenop, waarbij u elke laag met boter bestrijkt. Vouw de randen van het deeg naar binnen om een korst te vormen.
  7. Bak de pizza 25 tot 30 minuten, of totdat het ei gestold is en de korst goudbruin is.
  8. Laat de pizza 5 minuten afkoelen voordat u deze in stukken snijdt en serveert.

Notes

  • U kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals feta of Parmezaanse kaas.
  • Voeg fijngesneden lente-ui toe voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 30 min
  • Category: Ontbijt
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 stuk
  • Calories: 350
  • Sugar: 2
  • Sodium: 650
  • Fat: 22
  • Saturated Fat: 10
  • Unsaturated Fat: 12
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 20
  • Fiber: 1
  • Protein: 18
  • Cholesterol: 150

Keywords: spek, ei, filodeeg, ontbijt, pizza, brunch, hartig