Description
Een eenvoudig recept voor een ontbijtpizza met spek, eieren en knapperig filodeeg.
Ingredients
Scale
- 1 pak filodeeg vellen
- 200 gram spek, gebakken en verkruimeld
- 6 grote eieren
- 100 ml melk
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas)
- 2 eetlepels gesmolten boter
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakplaat licht in.
- Smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter. Herhaal dit met de helft van de filodeegvellen, waarbij u elke laag bestrijkt.
- Strooi de helft van de geraspte kaas over het filodeeg. Verdeel het gebakken spek gelijkmatig over de kaas.
- Klop in een kom de eieren met de melk, zout en peper. Giet dit mengsel over de spek-kaaslaag.
- Bedek het eiermengsel met de resterende geraspte kaas.
- Leg de overige filodeegvellen bovenop, waarbij u elke laag met boter bestrijkt. Vouw de randen van het deeg naar binnen om een korst te vormen.
- Bak de pizza 25 tot 30 minuten, of totdat het ei gestold is en de korst goudbruin is.
- Laat de pizza 5 minuten afkoelen voordat u deze in stukken snijdt en serveert.
Notes
- U kunt ook andere soorten kaas gebruiken, zoals feta of Parmezaanse kaas.
- Voeg fijngesneden lente-ui toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 30 min
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 stuk
- Calories: 350
- Sugar: 2
- Sodium: 650
- Fat: 22
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 12
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 20
- Fiber: 1
- Protein: 18
- Cholesterol: 150
Keywords: spek, ei, filodeeg, ontbijt, pizza, brunch, hartig