Description
Een eenvoudige ovenschotel met spek en eieren voor het ontbijt.
Ingredients
Scale
- 6 sneetjes spek, in stukjes
- 6 grote eieren
- 1/2 kop melk
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 kop geraspte kaas (cheddar of mix)
- 2 sneetjes brood, in blokjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een kleine ovenschaal in.
- Bak het spek in een pan tot het knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier en verdeel het over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de broodblokjes over het spek.
- Klop in een kom de eieren, melk, zout en peper door elkaar. Giet dit mengsel gelijkmatig over het brood en spek.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Bak 20 tot 25 minuten, of tot de eieren gestold zijn en de kaas goudbruin is.
- Laat 5 minuten staan voor het serveren.
Notes
- Je kunt ook andere kazen gebruiken, zoals Monterey Jack.
- Voeg eventueel wat gesneden lente-ui toe voor extra smaak.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 25 min
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450
- Sugar: 3
- Sodium: 650
- Fat: 32
- Saturated Fat: 14
- Unsaturated Fat: 18
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 15
- Fiber: 1
- Protein: 25
- Cholesterol: 300
Keywords: spek, eieren, ontbijt, ovenschotel, brood, kaas, snel ontbijt