Description
Een heerlijke en gezonde avocado-tonijnsalade, perfect voor een lichte lunch of snack.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe avocado’s
- 2 blikjes tonijn op waterbasis, uitgelekt
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom.
- Prak de avocado grof met een vork.
- Voeg de uitgelekte tonijn, fijngehakte rode ui en koriander toe aan de kom.
- Druppel het limoensap erover.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Serveer direct of bewaar in de koelkast.
Notes
- Je kunt ook tonijn op oliebasis gebruiken, maar uitlekken is dan extra belangrijk.
- Voeg eventueel een snufje chilivlokken toe voor wat pit.
- Lekker op toast, crackers of in een wrap.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Mengen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 2g
- Sodium: 350mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 4g
- Unsaturated Fat: 22g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 10g
- Fiber: 7g
- Protein: 20g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: avocado, tonijn, salade, gezond, lunch, glutenvrij