Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een heerlijke Avocado Maïs Tomatensalade met spek, avocado, tomaat, maïs en romige dressing.

Avocado Maïs Tomatensalade met Spek en Romige Koriander-Limoendressing


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 25 min
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een frisse en smaakvolle salade met avocado, maïs, tomaat, spek en een romige koriander-limoendressing.


Ingredients

Scale
  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes
  • 1 blik (ongeveer 340 gram) maïs, uitgelekt
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 gram spek, krokant gebakken en verkruimeld
  • 1/4 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 bosje verse koriander, grof gehakt
  • 1/4 kopje mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Meng in een grote kom de avocado, maïs, cherrytomaten, gebakken spek, rode ui en koriander.
  2. Klop in een kleine kom de mayonaise, limoensap en knoflook tot een gladde dressing.
  3. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
  5. Serveer direct.

Notes

  • Je kunt de salade van tevoren bereiden, maar voeg de avocado pas vlak voor het serveren toe om verkleuring te voorkomen.
  • Voeg eventueel wat jalapeño toe voor extra pit.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 10 min
  • Category: Salade
  • Method: Geen kookmethode
  • Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350
  • Sugar: 8g
  • Sodium: 400mg
  • Fat: 28g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 21g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 18g
  • Fiber: 6g
  • Protein: 7g
  • Cholesterol: 20mg

Keywords: avocado salade, maïs salade, tomatensalade, spek salade, koriander limoen dressing, zomerse salade, bijgerecht