Description
Een frisse en smaakvolle salade met avocado, maïs, tomaat, spek en een romige koriander-limoendressing.
Ingredients
Scale
- 2 rijpe avocado’s, in blokjes
- 1 blik (ongeveer 340 gram) maïs, uitgelekt
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram spek, krokant gebakken en verkruimeld
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1/2 bosje verse koriander, grof gehakt
- 1/4 kopje mayonaise
- 2 eetlepels limoensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een grote kom de avocado, maïs, cherrytomaten, gebakken spek, rode ui en koriander.
- Klop in een kleine kom de mayonaise, limoensap en knoflook tot een gladde dressing.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
- Serveer direct.
Notes
- Je kunt de salade van tevoren bereiden, maar voeg de avocado pas vlak voor het serveren toe om verkleuring te voorkomen.
- Voeg eventueel wat jalapeño toe voor extra pit.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Salade
- Method: Geen kookmethode
- Cuisine: Mexicaans-geïnspireerd
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350
- Sugar: 8g
- Sodium: 400mg
- Fat: 28g
- Saturated Fat: 7g
- Unsaturated Fat: 21g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 18g
- Fiber: 6g
- Protein: 7g
- Cholesterol: 20mg
Keywords: avocado salade, maïs salade, tomatensalade, spek salade, koriander limoen dressing, zomerse salade, bijgerecht