Description
Een traditionele Beierse aardappelsalade, warm geserveerd met een hartige bouillon- en azijndressing.
Ingredients
Scale
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 200 g gerookt spek, in blokjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 250 ml hete runderbouillon
- 4 el witte wijnazijn
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse bieslook, fijngehakt, ter garnering
Instructions
- Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
- Bak het spek in een pan op middelhoog vuur knapperig. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
- Fruit de ui in het bakvet van het spek tot deze glazig is.
- Voeg de hete bouillon, azijn, olie en mosterd toe aan de pan met de ui. Breng aan de kook en roer goed door.
- Voeg de gesneden aardappelen toe aan de dressing en schep voorzichtig om zodat de aardappelen de dressing goed opnemen.
- Voeg het gebakken spek toe aan de salade.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Serveer de aardappelsalade warm, gegarneerd met verse bieslook.
Notes
- Gebruik vastkokende aardappelen die niet uit elkaar vallen tijdens het koken.
- De salade smaakt het beste als deze warm wordt geserveerd.
- Je kunt de salade van tevoren bereiden en voor het serveren voorzichtig opwarmen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Bijgerecht
- Method: Koken, Bakken
- Cuisine: Duits
Nutrition
- Serving Size: 1/6 van recept
- Calories: 450
- Sugar: 3g
- Sodium: 700mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 5g
- Protein: 12g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: Beierse aardappelsalade, Duitse aardappelsalade, warme aardappelsalade, aardappelsalade met spek