Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Authentieke Beierse Aardappelsalade

Authentieke Beierse Aardappelsalade: 1 Zalig Warm Geheim


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4-6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een traditionele Beierse aardappelsalade, warm geserveerd met een hartige bouillon- en azijndressing.


Ingredients

Scale
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 200 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 250 ml hete runderbouillon
  • 4 el witte wijnazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse bieslook, fijngehakt, ter garnering

Instructions

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik.
  2. Bak het spek in een pan op middelhoog vuur knapperig. Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit de ui in het bakvet van het spek tot deze glazig is.
  4. Voeg de hete bouillon, azijn, olie en mosterd toe aan de pan met de ui. Breng aan de kook en roer goed door.
  5. Voeg de gesneden aardappelen toe aan de dressing en schep voorzichtig om zodat de aardappelen de dressing goed opnemen.
  6. Voeg het gebakken spek toe aan de salade.
  7. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de aardappelsalade warm, gegarneerd met verse bieslook.

Notes

  • Gebruik vastkokende aardappelen die niet uit elkaar vallen tijdens het koken.
  • De salade smaakt het beste als deze warm wordt geserveerd.
  • Je kunt de salade van tevoren bereiden en voor het serveren voorzichtig opwarmen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 25 minuten
  • Category: Bijgerecht
  • Method: Koken, Bakken
  • Cuisine: Duits

Nutrition

  • Serving Size: 1/6 van recept
  • Calories: 450
  • Sugar: 3g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 15g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 40g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 12g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: Beierse aardappelsalade, Duitse aardappelsalade, warme aardappelsalade, aardappelsalade met spek