Description
Een heerlijk brood met de smaak van appeltaart.
Ingredients
Scale
- 250 gram bloem
- 100 gram suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 100 ml melk
- 75 ml plantaardige olie
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes
- 50 gram rozijnen (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder in een kom.
- Voeg het ei, de melk en de olie toe en meng tot een glad beslag.
- Roer de appelblokjes en rozijnen (indien gebruikt) door het beslag.
- Giet het beslag in een ingevet broodblik.
- Bak het brood in 35-40 minuten gaar.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
Notes
- Controleer met een prikker of het brood gaar is.
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Bakken
- Method: Oven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 sneetje
- Calories: 200 kcal
- Sugar: 15 g
- Sodium: 100 mg
- Fat: 10 g
- Saturated Fat: 2 g
- Unsaturated Fat: 8 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 25 g
- Fiber: 2 g
- Protein: 3 g
- Cholesterol: 20 mg
Keywords: appeltaart, brood, appel, kaneel, bakken