Description
Zachte en smaakvolle muffins met de klassieke combinatie van appel en kaneel.
Ingredients
Scale
- 250g bloem
- 150g suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- 120ml melk
- 80ml plantaardige olie
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een muffinvorm in of bekleed met papieren vormpjes.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
- Klop in een aparte kom het ei, de melk, de olie en het vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot net gemengd.
- Voeg de appelblokjes toe en roer kort door.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak 20-25 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
- Laat de muffins afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.
Notes
- Je kunt een snufje nootmuskaat toevoegen voor extra smaak.
- Zorg dat je de ingrediënten niet te lang mixt, anders worden de muffins taai.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 25 minuten
- Category: Gebak
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 muffin
- Calories: circa 250 kcal
- Sugar: circa 20g
- Sodium: circa 150mg
- Fat: circa 12g
- Saturated Fat: circa 2g
- Unsaturated Fat: circa 10g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: circa 30g
- Fiber: circa 2g
- Protein: circa 4g
- Cholesterol: circa 30mg
Keywords: appel, kaneel, muffins, gebak, ontbijt, tussendoortje