Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Apple Cider Braised Pork Shoulder

Heerlijke Apple Cider Braised Pork Shoulder


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 3 uur 45 minuten
  • Yield: 6-8 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een sappige en malse varkensschouder, langzaam gestoofd in appelcider.


Ingredients

Scale
  • 1.5 kg varkensschouder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet
  • 500 ml appelcider
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper naar smaak

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Dep de varkensschouder droog en kruid met zout en peper.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  4. Braad de varkensschouder aan alle kanten bruin.
  5. Verwijder de schouder uit de pan en zet apart.
  6. Voeg de uien toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  8. Blus af met de appelcider en schraap de aanbaksels los.
  9. Voeg de kippenbouillon, tijm en laurierblad toe.
  10. Breng aan de kook.
  11. Leg de varkensschouder terug in de pan.
  12. Dek de pan af en plaats in de voorverwarmde oven.
  13. Stoof gedurende 3 tot 4 uur, of tot het vlees gaar en mals is.
  14. Verwijder de schouder uit de pan en laat 10 minuten rusten voordat je het vlees uit elkaar trekt.
  15. Serveer met de saus uit de pan.

Notes

  • Zorg ervoor dat de varkensschouder volledig ondergedompeld is in de vloeistof. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
  • Je kunt het stoofvocht zeven voor een gladdere saus.
  • Serveer met aardappelpuree, groenten of een salade.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 3.5 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: ca. 150g
  • Calories: ca. 450 kcal
  • Sugar: ca. 5g
  • Sodium: ca. 300mg
  • Fat: ca. 30g
  • Saturated Fat: ca. 10g
  • Unsaturated Fat: ca. 20g
  • Trans Fat: ca. 0g
  • Carbohydrates: ca. 10g
  • Fiber: ca. 1g
  • Protein: ca. 35g
  • Cholesterol: ca. 120mg

Keywords: varkensschouder, appelcider, stoofschotel, langzaam garen, varkensvlees