Description
Een sappige en malse varkensschouder, langzaam gestoofd in appelcider.
Ingredients
Scale
- 1.5 kg varkensschouder
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, grof gesneden
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 500 ml appelcider
- 250 ml kippenbouillon
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Dep de varkensschouder droog en kruid met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Braad de varkensschouder aan alle kanten bruin.
- Verwijder de schouder uit de pan en zet apart.
- Voeg de uien toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Blus af met de appelcider en schraap de aanbaksels los.
- Voeg de kippenbouillon, tijm en laurierblad toe.
- Breng aan de kook.
- Leg de varkensschouder terug in de pan.
- Dek de pan af en plaats in de voorverwarmde oven.
- Stoof gedurende 3 tot 4 uur, of tot het vlees gaar en mals is.
- Verwijder de schouder uit de pan en laat 10 minuten rusten voordat je het vlees uit elkaar trekt.
- Serveer met de saus uit de pan.
Notes
- Zorg ervoor dat de varkensschouder volledig ondergedompeld is in de vloeistof. Voeg indien nodig extra bouillon toe.
- Je kunt het stoofvocht zeven voor een gladdere saus.
- Serveer met aardappelpuree, groenten of een salade.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 3.5 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Stoven
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: ca. 150g
- Calories: ca. 450 kcal
- Sugar: ca. 5g
- Sodium: ca. 300mg
- Fat: ca. 30g
- Saturated Fat: ca. 10g
- Unsaturated Fat: ca. 20g
- Trans Fat: ca. 0g
- Carbohydrates: ca. 10g
- Fiber: ca. 1g
- Protein: ca. 35g
- Cholesterol: ca. 120mg
Keywords: varkensschouder, appelcider, stoofschotel, langzaam garen, varkensvlees