Description
Een heerlijk recept voor appeltaart, perfect voor Thanksgiving.
Ingredients
Scale
- 1 appelsoort naar keuze, geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes
- 1 eetlepel kaneel
- 1/4 theelepel noormuscaat
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 pakje bladerdeeg
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Meng de appelplakjes met kaneel, noormuscaat en suiker.
- Bedek een taartvorm met bladerdeeg.
- Vul de taartvorm met het appelmengsel.
- Verdeel de boter over de appels.
- Dek af met een tweede laag bladerdeeg. Maak een paar inkepingen in de bovenste laag.
- Bak de taart 30-40 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
- Laat afkoelen voor het serveren.
Notes
- Serveer met vanille-ijs of slagroom voor extra smaak.
- Gebruik een combinatie van appelsoorten voor een complexere smaak.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 40 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300 kcal
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 15g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 7g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 40g
- Fiber: 3g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: appeltaart, recept, Thanksgiving, dessert, gebak