Description
Een frisse en eenvoudig te bereiden appelsalade die altijd een hit is op elk feestje of bijeenkomst.
Ingredients
Scale
- 4 middelgrote appels (bijv. Honeycrisp, Fuji of Gala), geschild, ontkernd en in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
- ½ kopje walnoten, grof gehakt
- ½ kopje gedroogde cranberries of rozijnen
- ¼ kopje mayonaise (of Griekse yoghurt voor een lichtere versie)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing of ahornsiroop (optioneel)
- Snufje zout
Instructions
- Doe de appelblokjes, fijngesneden bleekselderij, gehakte walnoten en gedroogde cranberries in een grote kom.
- Meng in een kleine kom de mayonaise (of Griekse yoghurt), citroensap, honing (indien gebruikt) en een snufje zout.
- Giet de dressing over de ingrediënten in de grote kom.
- Roer voorzichtig om alle ingrediënten goed te bedekken met de dressing.
- Serveer direct of dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast voor het serveren om de smaken te laten samensmelten.
Notes
- Voeg gegrilde kip of kalkoen toe voor een complete maaltijd.
- Vervang walnoten door pecannoten of amandelen.
- Voeg een snufje kaneel toe voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Salade
- Method: Geen koken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 250
- Sugar: 20g
- Sodium: 150mg
- Fat: 18g
- Saturated Fat: 2g
- Unsaturated Fat: 15g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 25g
- Fiber: 4g
- Protein: 3g
- Cholesterol: 5mg
Keywords: appelsalade, salade, snel, makkelijk, feestje, bijgerecht, vegetarisch