Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Appelcider Stoofvlees met Aardappelen

Appelcider Stoofvlees: 1 Wonderbaarlijk Recept


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur 35 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Geen

Description

Een hartig stoofgerecht met mals rundvlees, wortels, aardappelen en selderij, gegaard in appelcider voor een unieke smaak.


Ingredients

Scale
  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes van 2,5 cm
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 grote wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 750 ml appelcider
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 500 g aardappelen, geschild en in blokjes van 2,5 cm
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt voor garnering

Instructions

  1. Dep het rundvlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan of Nederlandse oven op middelhoog vuur. Braad het vlees in porties aan tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de uien toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut tot het geurig is.
  4. Voeg de wortels en selderij toe en bak 5 minuten mee.
  5. Giet de appelcider en runderbouillon in de pan. Breng aan de kook en schraap eventuele aangebakken stukjes van de bodem los.
  6. Doe het aangebraden vlees terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 1,5 uur sudderen.
  7. Voeg de aardappelen toe aan de pan. Roer voorzichtig. Dek af en laat nog 30-45 minuten sudderen, of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.
  8. Verwijder de laurierblaadjes. Proef en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
  9. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Notes

  • Serveer met knapperig brood om de saus op te deppen.
  • Dit gerecht is de volgende dag nog lekkerder, omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken.
  • Voor een dikkere saus kunt u wat maïzena met water mengen en toevoegen aan het stoofvlees in de laatste 15 minuten van de kooktijd.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur 15 minuten
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Stoven
  • Cuisine: Nederlands

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450
  • Sugar: 15g
  • Sodium: 700mg
  • Fat: 18g
  • Saturated Fat: 7g
  • Unsaturated Fat: 9g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 35g
  • Fiber: 5g
  • Protein: 30g
  • Cholesterol: 80mg

Keywords: stoofvlees, appelcider, aardappelen, rundvlees, winterkost, comfort food