Description
Een snel en makkelijk gerecht met kip, ananas en rijst, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Smakelijk en voedzaam.
Ingredients
Scale
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 200 g basmatirijst
- 1 blik (400 g) ananasstukjes op siroop, uitgelekt (siroop bewaren)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 el zonnebloemolie
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een grote koekenpan of wok. Bak de kipblokjes goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak 3-5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Meng in een kom de sojasaus, honing en 3 eetlepels ananassiroop.
- Doe de kip terug in de pan. Voeg de ananasstukjes en de saus toe. Roer goed door en laat 5 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- Serveer de ananas-kip over de gekookte rijst.
Notes
- Voor extra pit kunt u een snufje chilivlokken toevoegen.
- U kunt ook verse ananas gebruiken, bak deze dan kort mee met de groenten.
- Dit gerecht is de volgende dag ook heerlijk als lunch.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Wokken
- Cuisine: Aziatisch
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 20 g
- Sodium: 700 mg
- Fat: 10 g
- Saturated Fat: 2 g
- Unsaturated Fat: 7 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 60 g
- Fiber: 4 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 80 mg
Keywords: Ananas, Kip, Rijst, Snel, Makkelijk, Aziatisch