Description
Een stevige maaltijd geïnspireerd op de boerderijkeuken van de Amish.
Ingredients
Scale
- 500g rundvlees, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 middelgrote wortels, geschild en in plakjes
- 3 stengels bleekselderij, in plakjes
- 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 liter runderbouillon
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Instructions
- Verhit de olijfolie in een grote pan of Dutch oven op middelhoog vuur.
- Voeg het rundvlees toe en braad het aan alle kanten aan. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht en glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
- Doe het rundvlees terug in de pan.
- Voeg de aardappelen, runderbouillon en tijm toe.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het rundvlees gaar is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.
Notes
- Voor een dikkere stoofpot, meng 2 eetlepels bloem met een beetje koud water en voeg dit de laatste 15 minuten van het kookproces toe.
- Serveer met vers brood om in de saus te dippen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 2 uur
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Sudderen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 450 kcal
- Sugar: 8 g
- Sodium: 600 mg
- Fat: 20 g
- Saturated Fat: 7 g
- Unsaturated Fat: 13 g
- Trans Fat: 0 g
- Carbohydrates: 35 g
- Fiber: 5 g
- Protein: 30 g
- Cholesterol: 90 mg
Keywords: Amish, boerderij, stoofpot, rundvlees, comfort food, maaltijd