Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Amish Farmhouse Feast

Amish Farmhouse Feast: 1 Uur Hemels Eten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 2 uur en 20 minuten
  • Yield: 6 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een stevige maaltijd geïnspireerd op de boerderijkeuken van de Amish.


Ingredients

Scale
  • 500g rundvlees, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 middelgrote wortels, geschild en in plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructions

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of Dutch oven op middelhoog vuur.
  2. Voeg het rundvlees toe en braad het aan alle kanten aan. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de ui toe aan de pan en bak tot deze zacht en glazig is.
  4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  5. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  6. Doe het rundvlees terug in de pan.
  7. Voeg de aardappelen, runderbouillon en tijm toe.
  8. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek de pan af en laat 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het rundvlees gaar is.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Serveer warm, gegarneerd met verse peterselie.

Notes

  • Voor een dikkere stoofpot, meng 2 eetlepels bloem met een beetje koud water en voeg dit de laatste 15 minuten van het kookproces toe.
  • Serveer met vers brood om in de saus te dippen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 2 uur
  • Category: Hoofdgerecht
  • Method: Sudderen
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 450 kcal
  • Sugar: 8 g
  • Sodium: 600 mg
  • Fat: 20 g
  • Saturated Fat: 7 g
  • Unsaturated Fat: 13 g
  • Trans Fat: 0 g
  • Carbohydrates: 35 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 30 g
  • Cholesterol: 90 mg

Keywords: Amish, boerderij, stoofpot, rundvlees, comfort food, maaltijd