Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
A close-up of a stack of three perfectly golden brown Almond Flour Pancakes drizzled with maple syrup on a white plate.

Amandelmeel Pannenkoeken


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 15 min
  • Yield: 4 pannenkoeken 1x
  • Diet: Gluten Free

Description

Eenvoudige pannenkoeken gemaakt met amandelmeel.


Ingredients

Scale
  • 2 grote eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel zoetstof (optioneel)
  • Snufje zout
  • Boter of olie om te bakken

Instructions

  1. Klop de eieren los in een kom.
  2. Voeg de amandelmelk toe en meng goed.
  3. Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder, zoetstof en zout.
  4. Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  5. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan om pannenkoeken te bakken.
  7. Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
  8. Serveer direct.

Notes

  • Serveer met vers fruit of een beetje honing.
  • Je kunt een eetlepel gesmolten kokosolie aan het beslag toevoegen voor een rijkere smaak.
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 10 min
  • Category: Ontbijt
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 pannenkoek
  • Calories: 150
  • Sugar: 1
  • Sodium: 100
  • Fat: 12
  • Saturated Fat: 2
  • Unsaturated Fat: 10
  • Trans Fat: 0
  • Carbohydrates: 5
  • Fiber: 2
  • Protein: 7
  • Cholesterol: 80

Keywords: amandelmeel, pannenkoeken, glutenvrij, ontbijt, snel