Description
Eenvoudige pannenkoeken gemaakt met amandelmeel.
Ingredients
Scale
- 2 grote eieren
- 60 ml amandelmelk
- 60 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel zoetstof (optioneel)
- Snufje zout
- Boter of olie om te bakken
Instructions
- Klop de eieren los in een kom.
- Voeg de amandelmelk toe en meng goed.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder, zoetstof en zout.
- Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en roer tot een glad beslag.
- Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet kleine hoeveelheden beslag in de pan om pannenkoeken te bakken.
- Bak de pannenkoeken 2 tot 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
- Serveer direct.
Notes
- Serveer met vers fruit of een beetje honing.
- Je kunt een eetlepel gesmolten kokosolie aan het beslag toevoegen voor een rijkere smaak.
- Prep Time: 5 min
- Cook Time: 10 min
- Category: Ontbijt
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 pannenkoek
- Calories: 150
- Sugar: 1
- Sodium: 100
- Fat: 12
- Saturated Fat: 2
- Unsaturated Fat: 10
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 5
- Fiber: 2
- Protein: 7
- Cholesterol: 80
Keywords: amandelmeel, pannenkoeken, glutenvrij, ontbijt, snel