Description
Een heerlijke en gezonde carrot cake gemaakt met amandelmeel.
Ingredients
Scale
- 200g amandelmeel
- 150g geraspte wortel
- 100g erythritol
- 3 eieren
- 100ml olijfolie
- 50g walnoten, gehakt
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom het amandelmeel, erythritol, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout.
- Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olijfolie toe.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
- Roer de geraspte wortel en gehakte walnoten erdoor.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notes
- Je kunt ook pecannoten gebruiken in plaats van walnoten.
- Voeg eventueel rozijnen toe aan het beslag.
- Bestrooi de cake met poedersuiker of cream cheese frosting voor extra smaak.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 35 minuten
- Category: Dessert
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: ongeveer 250 kcal
- Sugar: ongeveer 5g
- Sodium: ongeveer 100mg
- Fat: ongeveer 20g
- Saturated Fat: ongeveer 3g
- Unsaturated Fat: ongeveer 17g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: ongeveer 15g
- Fiber: ongeveer 5g
- Protein: ongeveer 8g
- Cholesterol: ongeveer 60mg
Keywords: amandelmeel, worteltaart, gezond, glutenvrij, suikervrij