Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Almond Flour Carrot Cake

Almond Flour Carrot Cake: 3 Magische Ingrediënten


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 8 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een heerlijke en gezonde carrot cake gemaakt met amandelmeel.


Ingredients

Scale
  • 200g amandelmeel
  • 150g geraspte wortel
  • 100g erythritol
  • 3 eieren
  • 100ml olijfolie
  • 50g walnoten, gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom het amandelmeel, erythritol, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder en zout.
  3. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de olijfolie toe.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng goed.
  5. Roer de geraspte wortel en gehakte walnoten erdoor.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Bak gedurende 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
  8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notes

  • Je kunt ook pecannoten gebruiken in plaats van walnoten.
  • Voeg eventueel rozijnen toe aan het beslag.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker of cream cheese frosting voor extra smaak.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 35 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: ongeveer 250 kcal
  • Sugar: ongeveer 5g
  • Sodium: ongeveer 100mg
  • Fat: ongeveer 20g
  • Saturated Fat: ongeveer 3g
  • Unsaturated Fat: ongeveer 17g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: ongeveer 15g
  • Fiber: ongeveer 5g
  • Protein: ongeveer 8g
  • Cholesterol: ongeveer 60mg

Keywords: amandelmeel, worteltaart, gezond, glutenvrij, suikervrij