Description
Een romige dip met blauwe kaas en een topping van olijven.
Ingredients
Scale
- 200g blauwe kaas, verkruimeld
- 150g roomkaas, zacht
- 50ml slagroom
- 2 eetlepels melk
- Kwart theelepel zwarte peper
- 50g zwarte olijven, ontpit en gehakt
- 1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Instructions
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een kom de verkruimelde blauwe kaas, roomkaas, slagroom, melk en zwarte peper.
- Klop tot een gladde massa.
- Schep het mengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de gehakte olijven en peterselie over de bovenkant.
- Bak 15-20 minuten, of tot de dip bubbelt en licht goudbruin is.
- Serveer warm.
Notes
- Serveer met crackers, brood of groenten.
- Voeg eventueel een snufje knoflookpoeder toe aan het kaas mengsel.
- Prep Time: 10 minuten
- Cook Time: 20 minuten
- Category: Dip
- Method: Bakken
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 2 eetlepels
- Calories: 150 kcal
- Sugar: 1g
- Sodium: 300mg
- Fat: 13g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 2g
- Fiber: 0g
- Protein: 6g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: blauwe kaas dip, olijven topping, borrelhapje, alcoholische dip