Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Alcoholic Blue Cheese Dip with Olive Topping

Fantastische Alcoholic Blue Cheese Dip met Olive Topping nu maken


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: Ongeveer 1.5 kopjes 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een romige dip met blauwe kaas en een topping van olijven.


Ingredients

Scale
  • 200g blauwe kaas, verkruimeld
  • 150g roomkaas, zacht
  • 50ml slagroom
  • 2 eetlepels melk
  • Kwart theelepel zwarte peper
  • 50g zwarte olijven, ontpit en gehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng in een kom de verkruimelde blauwe kaas, roomkaas, slagroom, melk en zwarte peper.
  3. Klop tot een gladde massa.
  4. Schep het mengsel in een ovenschaal.
  5. Verdeel de gehakte olijven en peterselie over de bovenkant.
  6. Bak 15-20 minuten, of tot de dip bubbelt en licht goudbruin is.
  7. Serveer warm.

Notes

  • Serveer met crackers, brood of groenten.
  • Voeg eventueel een snufje knoflookpoeder toe aan het kaas mengsel.
  • Prep Time: 10 minuten
  • Cook Time: 20 minuten
  • Category: Dip
  • Method: Bakken
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 2 eetlepels
  • Calories: 150 kcal
  • Sugar: 1g
  • Sodium: 300mg
  • Fat: 13g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 5g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 2g
  • Fiber: 0g
  • Protein: 6g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: blauwe kaas dip, olijven topping, borrelhapje, alcoholische dip