Description
Een eenvoudig recept voor knapperige worst en aardappelen gemaakt in de airfryer.
Ingredients
Scale
- 500 g vastkokende aardappelen, in blokjes
- 300 g rookworst of andere worst naar keuze, in plakken
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Instructions
- Was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe de aardappelblokjes in een kom. Voeg de olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe. Meng goed zodat alles bedekt is.
- Snijd de worst in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Verwarm de airfryer voor op 190 graden Celsius.
- Plaats de gekruide aardappelen in het mandje van de airfryer. Bak ze 10 minuten.
- Schud het mandje. Voeg de plakken worst toe aan de aardappelen.
- Bak nog eens 8 tot 10 minuten, of totdat de aardappelen goudbruin en gaar zijn en de worst licht aangebraden is. Schud halverwege nogmaals.
- Serveer direct.
Notes
- Gebruik een vastkokende aardappelsoort voor het beste resultaat in de airfryer.
- Snijd de aardappelen niet te klein, anders worden ze te snel donker.
- Je kunt ook andere kruiden gebruiken, zoals uienpoeder of Italiaanse kruiden.
- Prep Time: 15 min
- Cook Time: 20 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Airfryen
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 550
- Sugar: 5
- Sodium: 900
- Fat: 30
- Saturated Fat: 10
- Unsaturated Fat: 20
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 50
- Fiber: 5
- Protein: 25
- Cholesterol: 70
Keywords: airfryer, worst, aardappelen, snel, makkelijk, avondeten