Description
Eenvoudige en snelle bereiding van krokante kippenreepjes in de airfryer.
Ingredients
Scale
- 500 gram kipfilet, in repen gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram paneermeel
Instructions
- Meng in een kom de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- Bestuif de kippenreepjes met het kruidenmengsel.
- Besprenkel de repen licht met olijfolie.
- Haal de gekruide repen door het paneermeel, zodat ze licht bedekt zijn.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de kippenreepjes in een enkele laag in het mandje van de airfryer.
- Bak de repen 10 tot 12 minuten, keer ze halverwege om, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notes
- Serveer met een dipsaus naar keuze, zoals honing-mosterd of barbecuesaus.
- Voor extra krokantheid, spuit de repen licht in met kookspray voor het bakken.
- Prep Time: 10 min
- Cook Time: 12 min
- Category: Hoofdgerecht
- Method: Airfryen
- Cuisine: Nederlands
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 300
- Sugar: 1
- Sodium: 350
- Fat: 8
- Saturated Fat: 2
- Unsaturated Fat: 6
- Trans Fat: 0
- Carbohydrates: 15
- Fiber: 1
- Protein: 40
- Cholesterol: 90
Keywords: airfryer, kip, kippenreepjes, krokant, snel, gezond