Description
Een verfrissende en eenvoudige aardbeiensorbet, perfect voor warme dagen. Gemaakt met slechts een paar ingrediënten, is deze sorbet snel te bereiden en heerlijk van smaak.
Ingredients
Scale
- 500 g rijpe aardbeien, zonder kroontjes
- 150 g kristalsuiker
- 120 ml water
- 1 eetlepel citroensap
Instructions
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleinere stukken.
- Doe de suiker en het water in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Dit is je suikersiroop. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Doe de aardbeistukken, afgekoelde suikersiroop en citroensap in een blender. Pureer tot een gladde massa.
- Giet het aardbeienmengsel door een fijne zeef om eventuele zaadjes of onopgeloste stukjes te verwijderen. Dit zorgt voor een zijdezachte sorbet.
- Giet het gezeefde mengsel in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant. Dit duurt meestal 20-30 minuten.
- Als je geen ijsmachine hebt, giet je het mengsel in een ondiepe vriezerbestendige bak. Zet in de vriezer. Roer elk uur met een vork of spatel om ijskristallen te breken en een gladde textuur te creëren. Herhaal dit 3-4 uur totdat de sorbet stevig is.
- Serveer direct of bewaar in een luchtdichte bak in de vriezer. Haal de sorbet 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer om iets zachter te laten worden.
Notes
- Gebruik rijpe aardbeien voor de beste smaak.
- De hoeveelheid suiker kan worden aangepast aan de zoetheid van de aardbeien en je persoonlijke voorkeur.
- Voor een intensere aardbeiensmaak kun je een paar druppels aardbeienextract toevoegen.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 5 minuten
- Category: Dessert
- Method: Vriezen
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 portie (ongeveer 150g)
- Calories: 150
- Sugar: 35g
- Sodium: 5mg
- Fat: 0.5g
- Saturated Fat: 0g
- Unsaturated Fat: 0.5g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 38g
- Fiber: 2g
- Protein: 1g
- Cholesterol: 0mg
Keywords: aardbeiensorbet, sorbet, aardbei, dessert, zomer, veganistisch, glutenvrij