Description
Een eenvoudig te maken aardbeien eclair cake, perfect voor elk feestje of samenzijn. Dit recept combineert de romigheid van een eclair met de frisheid van aardbeien.
Ingredients
Scale
- 1 (450g) pak graham crackers
- 2 (85g) pakjes instant vanille puddingmix
- 3 kopjes koude melk
- 1 (225g) pakje roomkaas, zacht
- 1 (340g) bakje slagroom, ontdooid
- 450g verse aardbeien, in plakjes
- 1 (450g) bakje chocolade glazuur
Instructions
- Bekleed de bodem van een 9×13 inch ovenschaal met een enkele laag graham crackers.
- Klop in een grote kom de instant vanille puddingmix met de koude melk tot een glad geheel.
- Klop in een aparte kom de zachte roomkaas en de ontdooide slagroom door elkaar tot een luchtig mengsel.
- Spatel het puddingmengsel voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Verdeel de helft van het puddingmengsel over de graham crackers in de ovenschaal.
- Leg een laagje plakjes aardbeien over het puddingmengsel.
- Bedek de aardbeien met nog een laag graham crackers.
- Verdeel de rest van het puddingmengsel over de graham crackers.
- Leg de resterende plakjes aardbeien over het puddingmengsel.
- Bedek de aardbeien met een laatste laag graham crackers.
- Verwarm het chocolade glazuur lichtjes in de magnetron (ongeveer 15-30 seconden) tot het gietbaar is.
- Giet het gesmolten chocolade glazuur gelijkmatig over de bovenste laag graham crackers.
- Dek de ovenschaal af en zet minimaal 4 uur, of liever een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
- Snijd in porties en serveer koud.
Notes
- Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje amandelextract aan het puddingmengsel toevoegen.
- Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, zodat deze gemakkelijk mengt.
- Gebruik verse, rijpe aardbeien voor de beste smaak.
- Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals frambozen of bosbessen.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Geen bakken
- Cuisine: Amerikaans
Nutrition
- Serving Size: 1 plak
- Calories: 450
- Sugar: 45g
- Sodium: 350mg
- Fat: 25g
- Saturated Fat: 15g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0.5g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 40mg
Keywords: aardbeien, eclair, cake, geen bakken, toetje, pudding, gemakkelijk