Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Strawberry Eclair Cake

Aardbeien Eclair Cake: 1 goddelijke en makkelijke droom


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur 20 minuten
  • Yield: 12 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een eenvoudig te maken aardbeien eclair cake, perfect voor elk feestje of samenzijn. Dit recept combineert de romigheid van een eclair met de frisheid van aardbeien.


Ingredients

Scale
  • 1 (450g) pak graham crackers
  • 2 (85g) pakjes instant vanille puddingmix
  • 3 kopjes koude melk
  • 1 (225g) pakje roomkaas, zacht
  • 1 (340g) bakje slagroom, ontdooid
  • 450g verse aardbeien, in plakjes
  • 1 (450g) bakje chocolade glazuur

Instructions

  1. Bekleed de bodem van een 9×13 inch ovenschaal met een enkele laag graham crackers.
  2. Klop in een grote kom de instant vanille puddingmix met de koude melk tot een glad geheel.
  3. Klop in een aparte kom de zachte roomkaas en de ontdooide slagroom door elkaar tot een luchtig mengsel.
  4. Spatel het puddingmengsel voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  5. Verdeel de helft van het puddingmengsel over de graham crackers in de ovenschaal.
  6. Leg een laagje plakjes aardbeien over het puddingmengsel.
  7. Bedek de aardbeien met nog een laag graham crackers.
  8. Verdeel de rest van het puddingmengsel over de graham crackers.
  9. Leg de resterende plakjes aardbeien over het puddingmengsel.
  10. Bedek de aardbeien met een laatste laag graham crackers.
  11. Verwarm het chocolade glazuur lichtjes in de magnetron (ongeveer 15-30 seconden) tot het gietbaar is.
  12. Giet het gesmolten chocolade glazuur gelijkmatig over de bovenste laag graham crackers.
  13. Dek de ovenschaal af en zet minimaal 4 uur, of liever een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
  14. Snijd in porties en serveer koud.

Notes

  • Voor een extra smaakdimensie kun je een beetje amandelextract aan het puddingmengsel toevoegen.
  • Zorg ervoor dat de roomkaas op kamertemperatuur is, zodat deze gemakkelijk mengt.
  • Gebruik verse, rijpe aardbeien voor de beste smaak.
  • Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, zoals frambozen of bosbessen.
  • Prep Time: 20 minuten
  • Cook Time: 0 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Geen bakken
  • Cuisine: Amerikaans

Nutrition

  • Serving Size: 1 plak
  • Calories: 450
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 350mg
  • Fat: 25g
  • Saturated Fat: 15g
  • Unsaturated Fat: 8g
  • Trans Fat: 0.5g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 5g
  • Cholesterol: 40mg

Keywords: aardbeien, eclair, cake, geen bakken, toetje, pudding, gemakkelijk