Description
Een verfrissend dessert met aardbeien, drie soorten melk en gelatine.
Ingredients
Scale
- 250g verse aardbeien
- 200ml gecondenseerde melk
- 200ml verdampte melk
- 200ml volle melk
- 10g gelatinepoeder
- 50ml water
Instructions
- Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de gecondenseerde melk, verdampte melk en volle melk op middelhoog vuur. Roer tot het warm is, maar niet kookt.
- Knijp het overtollige water uit de gelatine en voeg het toe aan de melkmix. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
- Haal het mengsel van het vuur.
- Verdeel de gesneden aardbeien over dessertkommetjes.
- Giet het melkmengsel over de aardbeien.
- Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast totdat de gelatine stevig is.
Notes
- Serveer koud.
- Garneer eventueel met extra aardbeien.
- Prep Time: 15 minuten
- Cook Time: 10 minuten
- Category: Dessert
- Method: Koken en Koelen
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 45g
- Sodium: 60mg
- Fat: 12g
- Saturated Fat: 8g
- Unsaturated Fat: 4g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 2g
- Protein: 8g
- Cholesterol: 30mg
Keywords: aardbeien, drie melken, gelatine, dessert, zoet, verfrissend