Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Strawberry Three Milks Gelatin

Strawberry Three Milks Gelatin: Zo maak je 250g


  • Author: smaakvolle.nl
  • Total Time: 4 uur en 25 minuten
  • Yield: 4 porties 1x
  • Diet: Vegetarian

Description

Een verfrissend dessert met aardbeien, drie soorten melk en gelatine.


Ingredients

Scale
  • 250g verse aardbeien
  • 200ml gecondenseerde melk
  • 200ml verdampte melk
  • 200ml volle melk
  • 10g gelatinepoeder
  • 50ml water

Instructions

  1. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Verwarm de gecondenseerde melk, verdampte melk en volle melk op middelhoog vuur. Roer tot het warm is, maar niet kookt.
  4. Knijp het overtollige water uit de gelatine en voeg het toe aan de melkmix. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
  5. Haal het mengsel van het vuur.
  6. Verdeel de gesneden aardbeien over dessertkommetjes.
  7. Giet het melkmengsel over de aardbeien.
  8. Laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast totdat de gelatine stevig is.

Notes

  • Serveer koud.
  • Garneer eventueel met extra aardbeien.
  • Prep Time: 15 minuten
  • Cook Time: 10 minuten
  • Category: Dessert
  • Method: Koken en Koelen
  • Cuisine: Europees

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 350 kcal
  • Sugar: 45g
  • Sodium: 60mg
  • Fat: 12g
  • Saturated Fat: 8g
  • Unsaturated Fat: 4g
  • Trans Fat: 0g
  • Carbohydrates: 50g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 8g
  • Cholesterol: 30mg

Keywords: aardbeien, drie melken, gelatine, dessert, zoet, verfrissend