Description
Een feestelijk dessert met lagen biscuit, romige cheesecake vulling en verse aardbeien, perfect voor Kerstmis.
Ingredients
Scale
- 250g lange vingers
- 200g roomkaas
- 100g poedersuiker
- 200ml slagroom
- 250g verse aardbeien
- 50g boter, gesmolten
- 2 eetlepels aardbeienjam
Instructions
- Verkruimel de lange vingers en meng met de gesmolten boter. Druk dit mengsel op de bodem van een serveerschaal.
- Klop de roomkaas met de poedersuiker tot een gladde massa.
- Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Verdeel de helft van de aardbeien over de biscuitbodem.
- Schep de helft van het cheesecake mengsel over de aardbeien.
- Herhaal de lagen: de rest van de aardbeien, gevolgd door de rest van het cheesecake mengsel.
- Verwarm de aardbeienjam licht en verdeel dit over de bovenste laag.
- Zet het dessert minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Notes
- Garneer met extra verse aardbeien en een takje munt voor een feestelijk tintje.
- Gebruik bevroren aardbeien indien verse niet beschikbaar zijn, laat ze dan eerst ontdooien en uitlekken.
- Prep Time: 20 minuten
- Cook Time: 0 minuten
- Category: Dessert
- Method: Niet-gekookt
- Cuisine: Europees
Nutrition
- Serving Size: 1 portie
- Calories: 350 kcal
- Sugar: 25g
- Sodium: 100mg
- Fat: 20g
- Saturated Fat: 12g
- Unsaturated Fat: 8g
- Trans Fat: 0g
- Carbohydrates: 35g
- Fiber: 2g
- Protein: 5g
- Cholesterol: 50mg
Keywords: aardbeien cheesecake trifle kerst dessert feestelijk